Végre úgy tűnik, fejleszteni akar Kim Dzsong Un

kim dzsong un, észak-koreai vezető titokzatos nőismerőse a felesége, Ri Sol-Ju, ri szol ju
Vágólapra másolva!
Észak-Korea vezetője, Kim Dzsong Un egy kínai politikussal való találkozóján elejtette, hogy fontosnak tartja a gazdaság fejlesztését, hogy a nép "boldogan és civilizáltan" élhessen. Az éhínség és szegénység sújtotta kommunista országra ráfér a gazdasági reform, nyugaton régóta erre várnak.
Vágólapra másolva!

A gazdaság fejlesztése és a lakosság életszínvonalának emelése mellett foglalt állást Észak-Korea vezetője. Az ázsiai ország hatalmas szegénységgel, elszigeteltséggel, áradásokkal és éhezéssel küzd.

Kim Dzsong Unt - aki apja, Kim Dzsong Il tavaly decemberi halála óta áll az ország élén - a Reuters hírügynökség idézte, amint Phenjanban csütörtökön egy magas rangú kínai politikust fogadott. A hírügynökség a kijelentésből arra következtetett, hogy az új észak-koreai vezető valóban a gazdaság talpra állítását tekinti fő céljának. Mindez - mint a Reuters írta - szögesen ellentétes apja politikájával, amelynek keretében ténylegesen a hadsereg irányította az országot.

Forrás: AFP
Érdekli a nép jóléte

A kínai politikust fogadva Kim Dzsong Un a gazdaság fejlesztését és az életszínvonal javítását nevezte a legfőbb célkitűzésnek, hangoztatva annak szükségességét, hogy az észak-koreai nép "boldogan és civilizáltan" éljen.

A Reuters hírügynökség szerint a kijelentés nem jelent ugyan tényleges politikai áttörést, ennek ellenére megerősíti azokat kínai és dél-koreai várakozásokat, amelyek ahhoz fűződnek, hogy Kim Dzsong Un várhatóan hamarosan gazdasági reformprogramot terjeszt elő - írta a Reuters.

Kim Dzsong Un politikájáról - és legutóbbi románcáról -, az észak-koreai eseményekről ezen a linken talál friss híreket.