Helyreállt az áramszolgáltatás Indiában

2012.08.01. 8:27

Sikerült helyreállítani az elektromos szolgáltatást Indiában. A hétfői és keddi áramkimaradások 670 millió embert érintettek.

Mindenütt helyreállt az áramszolgáltatás húsz indiai szövetségi államban - jelentette be szerdán az országos villamos művek (PSOC) egy magas rangú illetékese. A hétfői és keddi áramszünetek összesen 670 millió embert, a lakosság több mint felét érintették

A PSOC mérnökeinek övezetről övezetre, kedd délutántól éjszakáig fokozatosan sikerült megbirkózniuk az óriási áramszünettel az ország északi, keleti és északkeleti részén. Az érintett övezet a Pakisztánnal határos térségtől a Kínához közeli északkeleti területekig húzódott, magában foglalva a fővárost, Újdelhit, valamint Kolkatát (Calcutta) és Lakhnaut is.

A kormány bejelentette, hogy vizsgálatot indít a történtek okainak kiderítésére, nagyon kellemetlen epizódnak minősítve ezt az ország történetében, amely igen sokat fejlődött, és magas növekedési arányokat tudott felmutatni az utóbbi tíz évben. India új energiaforrásokat keres e növekedés fenntartására. Az áramkimaradások igen gyakoriak, de általában rövid időtartamúak.

A jelenlegi kimaradás hatását némileg csökkentette, hogy az indiaiak a gyakori áramszünetek miatt fel vannak készülve a hasonló helyzetekre, illetve ugyanebből az okból a nagyobb cégek és üzemek rendelkeznek saját erőművekkel vagy dízelgenerátorokkal. Egyébként a világ második legnépesebb - 1,2 milliárd lakosú - országában a tavalyi népszámlálás adatai szerint a háztartások mintegy harmada nem rendelkezik áramellátással.

KAPCSOLÓDÓ CIKK