Kiengedik a belga pedofil gyerekgyilkos exnejét

Vágólapra másolva!
Feltételesen szabadlábra bocsátják Marc Dutroux belga pedofil gyerekgyilkos volt feleségét, aki maga is részt vett férje bűncselekményeiben. A nő már többször kérte kiengedését, most várhatóan kolostorba vonul. Annak idején 30 évre ítélték, amiből 16 évet ült le a börtönben.
Vágólapra másolva!

Elrendelte egy belga bíróság kedden a pedofil gyermekgyilkos, Marc Dutroux volt feleségének feltételes szabadlábra helyezését. A kislányok fogva tartásában és halálra éheztetésében cinkosnak talált, 30 év börtönre ítélt Michelle Martin - aki már letartóztatása után vált el férjétől - büntetése több mint felének letöltése, 16 év után hagyhatja el börtönét.

Szabadlábra helyezésének feltétele az, hogy távol kell tartania magát áldozataik családjától. Dutroux volt feleségét 1996-ban, férjével egyszerre tartóztatták le, de az ellenük folyó eljárás nyolc évig elhúzódott. Jó magaviselete alapján már többször kérte szabadlábra helyezését, de eddig még mindig elutasították. Legutóbb a bíróság arra hivatkozott, hogy ki kell dolgozni a társadalmi visszailleszkedését szolgáló tervet.

A jelenleg 52 éves Michelle Martin korábban jelezte, hogy kolostorba szeretne vonulni. A most bemutatott "visszailleszkedési terv" szerint egy namuri kolostor fogadná be. Ez elfogadhatónak tűnik az ügyben eljáró monsi bíróság számára is, amely kikötötte, hogy az egykori bűntények helyszíneinek körzetében, Liege és Luxembourg tartományokban nem tartózkodhat.

Magát Dutroux-t - szintén 2004-ben - életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, az ő esetében azt is kikötötték, hogy nem helyezhető idő előtt szabadlábra. A férfit hat gyermek- vagy kamaszlány elrablásában és megerőszakolásában, közülük kettő meggyilkolásában, kettő halálra éheztetésében, továbbá egy cinkostárs meggyilkolásában mondták ki bűnösnek.

Martin a börtönben, 2003-ban vált el Dutroux-tól. Elengedése ellen tavaly több mint százezren tiltakoztak egy Facebook-oldalon.