Börtönben marad a volt román miniszterelnök

Vágólapra másolva!
A bíróság azért nem döntött a fellebbezéséről, mert Adrian Nastase nem volt ott a tárgyaláson. A volt román miniszterelnök a múlt héten öngyilkosságot kísérelt meg, ezért most börtönkórházban van.
Vágólapra másolva!

Egyelőre börtönben marad Adrian Nastase volt román miniszterelnök, miután csütörtökön a bukaresti törvényszék nem döntött az elítéltnek a büntetés-végrehajtás felfüggesztésére irányuló kérelméről.

A bíróság azért napolta el a tárgyalást, mert a volt kormányfő nem lehetett jelen a tárgyaláson. Nastasét június 20-án ítélte jogerősen két év szabadságvesztésre a román legfelsőbb bíróság abban, hogy a 2004-es választási kampányára illegálisan gyűjtött pénzt vállalkozóktól és magánszemélyektől. A politikus börtönbe szállítása előtt azonban öngyilkossági kísérletet követett el, ezért most börtönkórházban van.

Csütörtökön először fogadta látogatóként a családtagjait Nastase a bukaresti Rahova börtönkórházban, ahova kedden este szállították át, miután a bíróság kimondta: nincs semmi akadálya annak, hogy rabosítsák.