Rendet akart tenni az ógyallai gyilkos

Vágólapra másolva!
A szlovák rendőr a vallomásában azt mondta, nem bírta tovább a népes roma család viselkedését, ezért saját kezébe vette az igazságszolgáltatást.
Vágólapra másolva!

Sorozatos munkahelyi kudarcokból származó frusztráció lehetett a kiváltó oka a múlt hétvégi, Ógyallán történt hármas gyilkosságnak - írta meg nem nevezett bírósági forrásra hivatkozva a szlovákiai Új Szó.

"Azon a reggelen arra ébredtem, hogy nem bírom tovább, rendet kell teremtenem köztük" - közölte a férfi vallomásának egy részletét az Új Szó szlovákiai magyar napilap hétfőn. A lap úgy tudja: J. Milán nehezen viselte el, hogy nem tudta megfékezni az "alkalmazkodni képtelen" családot, amelynek három tagját lelőtte, kettejüket pedig megsebesítette. A rendőröknek az utóbbi hónapokban 13-szor kellett kiszállniuk a népes roma családhoz. Az ógyallai rendőr ezért saját kezébe vette az "igazságszolgáltatást".

A rendőrség hivatalos álláspontja szerint a gyilkosságok elkövetésének motívuma továbbra sem tisztázott, ugyanakkor Tibor Gaspar szlovák országos rendőrfőkapitány azt megerősítette, hogy a lehetséges indítékok között azt is vizsgálják, hogy a férfi frusztráltsága miatt elkeseredett dühében gyilkolt.

A jelenleg vizsgálati fogságban lévő városi rendőr ellen előre kitervelt gyilkosságok és illegális fegyvertartás miatt indult eljárás. A hatályos szlovákiai törvények szerint ennek alapján 25 évig vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik.