A visszatéréséről beszélt Silvio Berlusconi

Vágólapra másolva!
Előrehozott választásokról, pártja megreformálásáról, valamint a líra bevezetéséről beszélt fiatal jobboldaliak előtt a hétvégén Silvio Berlusconi. A botrányai miatt lemondott korábbi olasz miniszterelnök szavai szerint igényt tart a szavazatok 51 százalékára.
Vágólapra másolva!

Komoly visszhangot keltettek Olaszországban Silvio Berlusconi hétvégi kijelentései, amelyekből arra lehet következtetni, hogy a korábbi olasz miniszterelnök a visszatérését tervezi az olasz politikába - közölte a brit Guardian internetes kiadása hétfőn.

Berlusconi a hétvégén fiatal jobboldaliak előtt beszélt a terveiről, egy esetleges előrehozott választásról, valamint arról, hogy Olaszország akár ki is léphet az eurózónából. Szavai szerint Berlusconi a háttérben sem hagyta abba a munkát, még mindig itt van, és igényt tart a szavazatok 51 százalékára. A Guardian szerint a volt miniszterelnök beszéde után a hallgatóság talpra ugrott és "Silvio, Silvio" kántálásba kezdett.

Berlusconi arról is beszélt, hogy újra átvenné az általa alapított Szabadság Népe párt irányítását, amelynek megváltoztatná a nevét, és ígérete szerint a következő választásokon a párt jelöltjeinek a fele nő lesz. Berlusconi az elmúlt hetekben feltűnően eurószkeptikus hangot ütött meg, többször is hangsúlyozta, hogy Olaszország jól járna a líra visszahozatalával, valamint bírálta Németországot, amiért ragaszkodik az euróhoz.

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök novemberben, egy gazdasági stabilizációs törvény elfogadása után távozott a hatalomból. A döntés az után született meg, hogy egyik leghűségesebb szövetségese is nyíltan támadta Berlusconit, majd kormánya elveszítette a parlamenti többséget.