Öngyilkosságot kísérelt meg a börtönre ítélt Adrian Nastase

Vágólapra másolva!
Meglőtte magát szerdán késő este a két év letöltendő börtönbüntetésre ítélt Adrian Nastase volt román miniszterelnök, amikor a rendőrök be akarták kísérni a fogdába - közölték román ügyészségi források.
Vágólapra másolva!

Román sajtóértesülések szerint Nastase egy kilenc milliméteres pisztollyal sebesítette meg magát, amikor az elfogatóparanccsal érkező rendőrök beléptek hozzá. Állítólag a rendőrök megpróbálták megakadályozni a lövést, és dulakodás közben sült el a fegyver. Egyes hírforrások tudni vélik, hogy Nastase sebesülése nem életveszélyes, de a golyó nem távozott a testéből, ezért műteni fogják. A politikus a nyakán sebesült meg, a mentők érkezésekor öntudatánál volt.

A román legfelsőbb bíróság - megerősítve az első fokon hozott ítéletet - szerdán jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Nastasét, befolyással való visszaélésben találva vétkesnek.

Nastasét még az éjszaka több párttársa, köztük Victor Ponta jelenlegi miniszterelnök, a szociáldemokrata párt (PSD) elnöke is felkereste a kórházban. A kormányfő újságíróknak azt mondta, nem kommentálhatja a bíróság ítéletét, egy bajban lévő embert jött meglátogatni. "Remélem, most Basescu boldog" - tette hozzá, arra utalva, hogy a PSD a román államfő bosszújának tekinti azt, hogy a korrupcióellenes ügyészség bíróság elé állította Nastasét.