Mubarak él, de kómában van

Vágólapra másolva!
Hoszni Mubarak kómában van, de már lekapcsolták a lélegeztetőgépről, működnek létfontosságú szervei - közölték szerdán Kairóban egyiptomi biztonsági szolgálati források.  
Vágólapra másolva!

Az elítélt volt egyiptomi elnök, Hoszni Mubarak kómában van, de már lekapcsolták a lélegeztetőgépről, működnek létfontosságú szervei - közölte neve elhallgatását kérő tisztviselőkre hivatkozva az AP hírügynökség.

Korábban egymásnak ellentmondó jelentések láttak napvilágot a 84 éves Mubarak állapotáról. A volt elnök kedden kapott agyvérzést, ezt követően a MENA állami hírügynökség közölte, az orvosok klinikai halottá nyilvánították.

A Mubarak haláláról megjelent híreszteléseket magyar idő szerint kedd éjszaka a beteg egyik ügyvédje és az országot irányító katonai tanács egyik illetékese cáfolta. A rendelkezésre álló eddigi információk szerint Mubarak nincs tudatánál, lélegeztetőgépen volt, állapotát pedig úgy jellemezték, hogy súlyos, de stabil.

Mubarak tavaly februárban kényszerült távozni a hatalomból példátlan tömegtüntetések hatására, az idén június 2-án pedig életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték csaknem 900 békés tüntető tavalyi haláláért viselt felelőssége miatt.