Bankrabló ejtett túszokat Toulouse-ban

Vágólapra másolva!
A férfi egy bankban négy embert ejtett túszul, de a BBC szerint néhány óra múlva kettőt elengedett. Azt állítja magáról, kapcsolatban áll az al-Kaidával.
Vágólapra másolva!

Túszokat ejtett Toulouse-ban egy férfi, aki rendőrségi források szerint azt állítja, kapcsolatban áll az al-Kaida terrorszervezettel - jelentette a Reuters. A férfi egy bankban tartózkodik, ahol állítólag egy lövést adott le, és feltehetően négy embert tartott fogva, míg a BBC szerint egyet néhány óra múlva elengedett. Állítólag ezért ételt kért cserébe.

A rendőrség körbevette az épületet, lezárta a környéket. A bank közelében egy iskola található, az ott tanuló kétezer diákot hazaküldték, a forgalmat elterelték. Azt viszont nem tudták megerősíteni vagy cáfolni, hogy valóban kapcsolatban áll-e a tettes az al-Kaidával. A 30 év körüli tettes mindazonáltal nem ismeretlen a hatóságok előtt.

A rendőrség amúgy azt állítja, valójában egy fegyveres rablásról van szó, ebből lett túszejtés. A banki alkalmazott ugyanis megtagadta, hogy átadja neki a pénzt. Bordeaux-ból és Marseille-ből a rendőrség különleges alakulatai indultak Toulouse felé.

Márciusban szintén Toulouse-ban végzett egy algériai származású férfi három katonával, egy rabbival és három gyerekkel. Vele, Mohamed Merah-val a rendőrség különleges alakulatai végeztek, miután betörtek a lakásába. A most túszokat szedő férfi azt állította, mindenképpen annak az alakulatnak a vezetőjével akar beszélni, amelyik végzet Merah-val. A bank pedig, ahol akcióját végrehajtotta, mindössze száz méterre van a márciusban lelőtt férfi lakásától. A RAID nevű egységet azonban nem irányították a helyszínre.