Kanadába vitték a darabolós gyilkost

Vágólapra másolva!
Már kedden bíróság elé állítják Kanadában Luka Magnottát, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy jégcsákánnyal megölte barátját, majd testrészeit különböző szervezeteknek postázta Kanadában. Németországban fogták el.
Vágólapra másolva!

Katonai repülőgéppel Kanadába szállították hétfőn Németországból a kannibalizmussal gyanúsított darabolós gyilkost. Luka Rocco Magnotta pornósztárt azzal gyanúsítják, hogy jégcsákánnyal meggyilkolt és feldarabolt egy 33 éves kínai diákot, Lin Csünt (Lin Jun). A gyilkosságról, majd a holttest feldarabolásáról szóló 10 perces videót Magnotta feltöltötte az internetre, majd május végén Kanadából Németországba menekült. Később újabb három videója jelent meg a világhálón.

Az áldozat több testrészét a kanadai miniszterelnöknek, illetve a parlament más politikusainak postázta, és két vancouveri iskola is kapott csomagot, amelyekben a még hiányzó testrészek voltak. A meggyilkolt diák feje még nem került elő.

A 29 éves férfit az Interpol körözése alapján június elején fogták el egy berlini internetkávézóban, amint nézegette a róla írt cikkeket. Magnotta nem ellenezte saját kiadatását, és hétfőn egy kanadai katonai repülőgéppel egy montreali repülőtérre szállították, amelyet kizárólag teherszállító repülőgépek használnak. Onnan egy meg nem nevezett fogdába viszik, és kedden bíróság elé állítják.

Rob Nicholson kanadai igazságügyi miniszter megköszönte a német hatóságoknak, hogy gyors döntést hoztak a férfi kiadatásáról.