Fegyház a Görögországban gyilkoló magyar párnak

Vágólapra másolva!
Fejenként több mint 10 év börtönt kapott az a magyar pár, aki megölt egy 63 éves férfit Görögországban még 2006-ban.
Vágólapra másolva!

Jogerősen tizenkét és tizennégy év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy magyar párt, amiért 2006 augusztusában Korinthoszon meggyilkoltak egy görög férfit. A jelenleg 33 éves elsőrendű vádlott, Juhász Zsuzsanna és élettársa, Szabó Sándor azt követően bántalmazták 63 esztendős szállásadójukat, hogy a férfi szexuálisan közeledni próbált a nőhöz.

Megverték és összekötözték az áldozatot, majd bezárták lakása ablaktalan fürdőszobájába, ahol a férfi meghalt, holttestét csak néhány nappal később fedezték fel. A bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és jármű önkényes elvételének bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat.

Dolgozni akartak Görögországban

A Szegedi Ítélőtábla indoklása szerint az első- és a másodrendű vádlott 2006. augusztus elején alkalmi munkavállalás céljából utazott Görögországba. A vádlottak Korinthosz városában próbáltak elhelyezkedni, ahol nem sokkal az érkezésük után megismerkedtek a 63 éves T. Z. görög állampolgárral, az ügy sértettjével, aki felajánlotta nekik, hogy lakjanak nála, korinthoszi társasházi lakásában.

2006. augusztus 25-én a sértett egy italozás után megpróbált szexuális kapcsolatot létesíteni a lakás hálószobájában az elsőrendű vádlottal, aki a sértettet egyszer arcon ütötte, majd többször fejbe rúgta. Ekkor tért haza a másodrendű vádlott, aki hallva a történteket, bekapcsolódott a sértett bántalmazásába, és a görög férfit ököllel arcon ütötte. Ezt követően a vádlottak a védekezésre képtelen sértettet közösen behúzták a lakás fürdőszobájába. Ott kezét-lábát a háta mögött összekötözték, a sértettet a fürdőkádhoz kötözték, majd a fürdőszoba ajtaját bezárták. Azért, hogy a sértett segélykiáltásait elnyomják, a vádlottak a fürdőszobaajtó elé egy felhangosított rádiót tettek, valamint a lakás nappalijában lévő hifit is nagyobb hangerőre kapcsolták.

Tudta, hogy nem találják majd meg

A sértett a bántalmazás során csak 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de amikor négy nappal később lakossági bejelentésre a rendőrség megtalálta, már halott volt. A bizonyítási eljárás során nem sikerült minden kétséget kizáróan bebizonyítani, hogy a sértett halálát kizárólagosan szomjazás, kiszáradás okozta. A bíróság arra az álláspontra jutott, hogy a sértett a halála előtt, tudva, hogy segélykiáltásait nem hallják meg, nagyfokú lelki megrázkódtatást és hosszan tartó rettegést élt át, ezért a vádlottak cselekményét különös kegyetlenséggel elkövetettnek minősítette.

Amikor a vádlottak a lakást elhagyták, elvették a sértett Opel Corsa típusú autóját, és azzal Athénba utaztak. Itt a kocsit hátrahagyták, és előbb komppal Olaszországba utaztak, majd visszatértek Magyarországra.