Börtönbe küldenék adócsalásért Berlusconit

Vágólapra másolva!
Berlusconit azzal vádolják, hogy a kilencvenes években filmjogok vásárlásával trükközött, könyvelést hamisított és adót csalt. Az államügyész nyolc hónap börtönt kért a volt olasz kormányfőre.
Vágólapra másolva!

A milánói államügyészség adócsalás miatt három év és nyolc havi börtönbüntetés kiszabását kérte Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőre.

A milánói eljárásban azzal vádolják Berlusconi Mediaset vállalatát, hogy a kilencvenes években a filmjogok megvásárlásakor visszaéléseket követtek el többek közt a könyvelések meghamisításával. A volt miniszterelnököt és további tucatnyi társát azzal vádolják, hogy adóparadicsomokban működő cégeken keresztül vásároltak filmjogokat, és az adóhatóságok felé a valóságosnál jóval magasabb összegek kifizetését tüntették fel, csökkentve ezáltal adólapjukat, s kevesebb adót fizettek.

Fedele Confalonieri, a Mediaset elnöke ellen 3 év 4 hónap szabadságvesztést kért az ügyészség, míg a legsúlyosabb büntetést - hat év kiszabását - Paolo Del Bue bankár számára javasolta.

Berlusconi milánói bíróság előtt áll egy másik eljárásban is, amelyet az akkor még kiskorú "Ruby"-val, egy marokkói bevándorló prostituálttal folytatott szexuális kapcsolata miatt indítottak ellene. Az ügyben hatalommal való visszaéléssel is vádolják.