Vágólapra másolva!
A hatóságok szerint javult a közbiztonság, ezért pénteken feloldották az éjszakai kijárási tilalmat, amelyet a hétfő éjszakai zavargások miatt vezettek be.
Vágólapra másolva!

Tunéziában feloldották pénteken az éjszakai kijárási tilalmat, amelyet néhány nappal korábban vezettek be. A tunéziai belügyminisztérium közleményben jelentette be az intézkedést, amelyet azzal indokolt, hogy javult a közbiztonság. Az éjszakai kijárási tilalmat a hét eleji zavargások nyomán vezették be.

Kedden szalafista iszlamisták százai csaptak össze rendőrökkel a tunéziai fővárosban. A tüntetők azt állították, hogy egy olyan képzőművészeti kiállítás dühítette fel őket, amely szerintük sérti a muzulmánokat. Az erőszakos akciók még hétfő éjjel kezdődtek, a tiltakozók utcákat torlaszoltak el, autógumikat gyújtottak fel Ettadamen és Szidi-Huszein munkáskerületekben. Benzines palackokat dobáltak a rendőrök felé, középületeket támadtak meg.

Keddre virradóra 86 embert vettek őrizetbe, és a biztonsági erők hét tagja sebesült meg, amikor a rendfenntartó erők könnygázzal és a levegőbe leadott lövésekkel gátat próbáltak vetni a zavargásnak. Reggelre a tiltakozó akciók átterjedtek számos lakónegyedre is, fiatalok például útját állták a villamosoknak Intilaka kerületben, ahol az üzletek is zárva maradtak. Ez volt az egyik legsúlyosabb utcai összetűzés azóta, hogy a múlt év eleji, Zin el-Abidin Ben Ali elnököt elűző felkeléssel kezdetét vette az "arab tavasz".