Átverés volt az erdőben élő fiú története

Vágólapra másolva!
A német rendőrség szerint hazudott az a fiú, aki azt állította magáról, hogy évekig egy erdőben élt az apjával. Valójában megjelenése előtt nem sokkal egy holland városban látták.
Vágólapra másolva!

"Erdei fiú" - így emlegette a német sajtó azt a 20 éves fiatalembert, aki tavaly tűnt fel Berlinben, és azt állította magáról, hogy korábban egy erdőben élt. Raynek nevezte magát, és azt mondta, hogy a megelőző öt évben az erdőben élt az apjával, miután anyja meghalt egy autóbalesetben.

A fiú azt is állította, hogy az után hagyta el az erdőt, hogy az apja meghalt, a testét pedig eltemette. A rendőrség ugyanakkor nem találta meg a holttestet, és egyéb kétségeik is voltak a fiú történetével kapcsolatban.

Most kiderült, hogy a fiú valójában egészen tavaly szeptemberig Hollandiában élt - írja a BBC. A rendőrség azt állítja, hogy holland mostohaanyja azonosította őt a rendőrségi fotók alapján. A DPA német hírügynökség szerint néhány nappal berlini feltűnése előtt még a hollandiai Hengelóban látták.

Nem világos, hogy a fiú miért ment Berlinbe - írja a BBC. A beszámolóból nem derül ki, hogy jelenleg hol tartózkodik a rendőrség szerint valójában Robin nevet viselő fiú, és azt sem tudni, miért találta ki az erdős történetet.