Rakétagránátot lőttek brit diplomatákra Líbiában

Vágólapra másolva!
Rakétagránátot lőttek ki hétfőn brit diplomaták gépkocsioszlopára a kelet-líbiai Bengáziban, a támadásban ketten sérültek meg. Szakértők szerint iszlamista fegyveres szervezetek nem nézik jó szemmel a nyugati országok jelenlétét Líbiában.
Vágólapra másolva!

A hétfőn megtámadott konvojban utazott az Egyesült Királyság líbiai nagykövete is, a támadásban ketten sérültek meg - tudatta a brit nagykövetség Tripoliban. "A líbiai brit nagykövetet szállító gépkocsioszlopot súlyos támadás érte délután Bengáziban. Két biztonsági tiszt sérült meg, mindenki más sértetlen" - mondta a brit nagykövetség szóvivője.

Bengázi tavaly a Moammer Kadhafi bukásához vezető fegyveres felkelés központja volt. Biztonságpolitikai szakértők szerint most a város környékét különféle iszlamista fegyveres szervezetek uralják, amelyek "nem nézik jó szemmel a nyugati országok jelenlétét".

A múlt héten autóból dobtak robbanószerkezetet az amerikai konzulátus épületére Bengáziban, május 22-én a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának épületére lőttek ki rakétagránátot, egy hónappal korábban pedig Ian Martinnak, az ENSZ líbiai misszióvezetőjének gépkocsioszlopa ellen hajtottak végre pokolgépes támadást.