Mubarak fél, hogy orvosai megölik

Vágólapra másolva!
Hoszni Mubarak egészségi állapota kedden stabilizálódott, de ügyvédje egy televíziós nyilatkozatában az állította: a volt egyiptomi elnök attól fél, hogy az őt kezelő orvosok meg akarják ölni.
Vágólapra másolva!

Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök egészségi állapota stabilizálódott, de továbbra sincs jól - közölte az egyiptomi belügyminisztérium szóvivője, írja az AP hírügynökség. A szóvivő szerint még nem született döntés arról, hogy az életfogytiglanra ítélt volt elnököt esetleg egy másik kórházba szállítanák át. A rendőri akadémia és a fegyházi orvosai mindenesetre folyamatosan megfigyelés alatt tartják - tette hozzá.

Mubarak állapota az elmúlt napokban romlott, néha eszméletét vesztette, rendszertelenül vert a szíve, a légzéshez segítségre szorult. A kairói Tora börtön kórházának intenzív osztályán kezelik. Mubarakot tíz hónapig tartó tárgyalás után ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre csaknem 900 békés tüntető tavalyi haláláért viselt felelőssége miatt. Ezután vonult csak be a börtönbe, ugyanis a vizsgálati fogságot kórházakban töltötte. Az ítélet kihirdetése után nem sokkal súlyos állapotba került a helikopteren, amelyen elszállították a bíróságról. Az állami média jelentései szerint a 84 éves exelnöknek szívrohama volt, ezt a hírt azonban hivatalos orvosi jelentés nem erősítette meg.

Farid el-Deeb, Mubarak ügyvédje a CBS televíziónak adott nyilatkozatában, amelyet az AP kedden idézett, azt állította: a volt elnök betegesen retteg attól, hogy az őt kezelő orvosok meg akarják ölni. A beteg nem veti alá magát semmiféle kezelésnek, nem fogad szót az orvosoknak, senkiben nem bízik - fűzte hozzá az ügyvéd.