130 ezer gratulációt kapott az angol királynő

Vágólapra másolva!
Levelekkel teli zsákokat és több tízezernyi e-mailt kapott II. Erzsébet brit királynő trónra lépésének hatvanadik évfordulójára. Néhány nappal ezelőtt szuperkoncerttel és rendhagyó lakomával köszöntötték a királynőt.
Vágólapra másolva!

A brit királynő már több mint 130 ezer gratulációt kapott abból az alkalomból, hogy hatvanadik éve ül a trónon - közölte a Buckingham-palota hétfőn.

A királynő eddig több mint hatvanezer levelet kapott. A jubileum alkalmából létrehozott hivatalos internetes oldalon mintegy 71 ezer üdvözletet regisztráltak, és a június elején lezajlott ünnepségek óta 45, jókívánságokkal teli zsákot szállított ki a posta II. Erzsébetnek.

A kiránynő gyémántjubileumát június elején ünnepelte, egy ezer hajóból álló flotta első, díszes hajóján végigvonult a Temzén a férje, Fülöp herceg társaságában. A királynőt emelett szuperkoncerttel köszöntötték, amelyen fellépett többek között Robbie Williams, Tom Jones, Elton John, valamint Stevie Wonder és Paul McCartney is. Az ünnepi menü is rendhagyó volt: egy angolnaszerű parazita halból készített pitét szolgáltak fel II. Erzsébetnek.