Válságos állapotban van Hoszni Mubarak

Vágólapra másolva!
Néha eszméletét veszti, majd újra magához tér Hoszni Mubarak - közölte az életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt volt egyiptomi elnök egészségi állapotáról vasárnap a biztonsági szolgálat egyik illetékese. A volt elnök a héten már többször rosszul volt, a hírek szerint össze is esett a börtönkórházban.
Vágólapra másolva!

Hoszni Mubarak egészségi állapota romlik, rendszertelenül ver a szíve, a légzéshez segítségre szorul, és csak folyadékot, illetve joghurtot fogyaszt - közölte a volt egyiptomi elnök egészségi állapotáról vasárnap a biztonsági szolgálat egyik illetékese. A munkatárs szerint Mubarak néha eszméletét is veszti.

A hatóságok engedélyezték, hogy Mubarak felesége és két menye vasárnap reggel felkeresse őt a kairói Tora börtön kórházának intenzív osztályán. A volt egyiptomi "First Lady", Suzanne Mubarak szombaton is meg akarta őt látogatni, de a hatóságok havonként egy alkalomra korlátozták a rokoni látogatásokat. Egy egyiptomi lap azt írta a biztonsági szolgálat illetékeseire hivatkozva, hogy Suzanne Mubarak szidalmazta a börtönvezetőket, amiért nem engedélyezték a férjének a fegyintézeten kívüli kezelést. "Maguk lesznek felelősek a haláláért!" - hangoztatta állítólag az asszony.

Mubarakot tíz hónapig tartó tárgyalás után, a múlt szombaton ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre csaknem 900 békés tüntető tavalyi haláláért viselt felelőssége miatt. Ez után vonult csak be a börtönbe, ugyanis a vizsgálati fogságot kórházakban töltötte. Az ítélet kihirdetése után nem sokkal súlyos állapotba került a helikopteren, amelyen elszállították a bíróságról.

Az állami média jelentései szerint a 84 éves volt elnöknek szívrohama volt, ezt a hírt azonban hivatalos orvosi jelentés nem erősítette meg. A kairói Tora börtönben tartják fogva Mubarak két fiát, Gamalt és Alaát is.