Kiégett egy gép a prágai reptéren

Vágólapra másolva!
Egy ember könnyebb sérüléseket szenvedett, amikor vasárnapra virradóra a prágai Ruzyne repülőtéren kiégett egy ATR-42 típusú utasszállító repülőgép. A tűzeset miatt az érintett légitársaság törölte egyik budapesti járatát.
Vágólapra másolva!

A repülőgép a CSA cseh légitársaság tulajdona volt. A cég vasárnap este közölte, hogy a tűzeset miatt törölte egyik hétfői budapesti járatát. A tűzoltók becslése szerint a tűzkár mintegy 200 millió cseh korona, ezt a CSA nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

A CSA naponta négy járatot indít Prágából Budapestre, a hétfő délután 13.40-kor indulót (OK 794) törölték a menetrendből. "Felvettük a kapcsolatot az utasokkal, és felajánlottuk nekik, hogy vegyék igénybe a reggeli gépet, vagy utazzanak a később induló járattal" - tájékoztatta az MTI prágai tudósítóját telefonon Hana Hejsková, a CSA szóvivője.

A gép a hangárban volt, a tűz keletkezésének oka nem világos. Nem hivatalos információk szerint a gép tisztításakor és az üzemanyag pótlásakor keletkezett a tűz, kisebb robbanás is történt, majd a gép kiégett.

"A tűz okait szakértők vizsgálják, ez néhány napot vesz igénybe" - mondta Hejsková. Megerősítette, hogy a tűzeset miatt mintegy negyed óráig szünetelt a Ruzyne repülőtér forgalma.

Az ATR-42 orosz gyártmányú, kétmotoros repülőgép ötven személy szállítására alkalmas. Ilyen gépeket használ a CSA a Budapestre, Pozsonyba, Krakkóba és néhány európai városba irányuló járatain.