Egyre több az öngyilkos az amerikai hadseregben

Vágólapra másolva!
Többen ölik meg magukat az amerikai hadseregben, mint ahányan a harctéren esnek el, szinte mindennap öngyilkos lesz egy katona.
Vágólapra másolva!

Az idén egyértelműen emelkedett az öngyilkosságot elkövetők száma az Egyesült Államok hadseregében - közölte az amerikai védelmi minisztérium pénteken.

Szinte mindennap elkövet valaki öngyilkosságot az amerikai haderőnél. 2012 első öt hónapjában 154 ember vetett véget önkezével életének. Ez mintegy 20 százalékkal több annál, mint amennyien az előző év azonos időszakában lettek öngyilkosok. A harcokban, incidensekben elesettek száma ennek a fele volt ugyanezen idő alatt.

Ilyen magas öngyilkossági rátára nem volt példa a 2001. szeptember 11-ei terrorista merényletek óta eltelt több mint tíz évben. Egyre többször fordul elő, hogy a katonák "poszttraumás stressz zavartól" szenvednek, amelyet okozhat például egy hosszú iraki vagy afganisztáni szolgálat.

"Az öngyilkosok számának tartós emelkedése mindenkit befolyásol a seregben" - nyilatkozta az amerikai Time magazinnak Elspeth Ritchie, az amerikai hadsereg pszichiátriai tanácsadója.