Élő adásban vertek meg egy görög politikust

Vágólapra másolva!
A görög neonáci párt, az Arany Hajnal szóvivője háromszor is megütött egy női politikust a görög tv-ben csütörtökön. A férfi vízzel öntött le egy radikális baloldali képviselőnőt, akinek párttársa válaszul rácsapott egy újsággal, Liana Kanellit ezt követően háromszor ütött meg a szóvivő.
Vágólapra másolva!

Élő adásban vertek meg egy görög képviselőnőt egy televíziós vita során csütörtök reggel - közölte a brit BBC csütörtökön. Az eset után elfogatási parancsot adtak ki a görög neonáci párt, az Arany Hajnal pofozkodó szóvivője ellen. Iliasz Kazidiarisz az után ütötte meg a Radikális Baloldali Koalíció, a Sziriza képviselőnőjét, hogy a képviselőnő egyik társát vízzel öntötte le, mert az felemlegette, hogy Kazidiarisz ellen eljárás folyik egy 2007-es fegyveres rablás miatt. Kazidiariszt az eset után felelősségre vonta a nő párttársa, Liana Kanelli, aki újságpapírral ütötte meg a férfit, aki viszont két pofonnal és egy ökölcsapással válaszolt.

A BBC szerint a televíziós társaság munkatársai megpróbálták meggátolni, hogy az eset után a férfi elhagyja a stúdiót, de nem jártak sikerrel. Az Arany Hajnal története során először jutott be a parlamentbe, miután a májusi szavazáson a voksok 7 százalékát megszerezte. Júniusban újabb választásokat tartanak Görögországban, miután a vezető pártok nem tudtak koalícióra jutni egymással májusban.

Az Arany Hajnal vezetője korábban többször is megkérdőjelezte a holokauszt megtörténtét, és tagadta, hogy gázkamrák lettek volna Auschwitzban, de határozattan visszautasította, hogy pártja egy neonáci párt lenne. A párt politikája az elmúlt időszakban több rasszista és bevándorlóellenes támadáshoz vezetett Görögországban.