Kifogyott az üzemanyagból a manchesteri reptér

Vágólapra másolva!
Probléma volt a közeli olajfinomítóból érkező üzemanyag minőségével, ezért estig állt az üzemanyag-ellátás. A repülőtér több járatot törölni kényszerül, a normális működés csak csütörtök reggel állhat helyre.
Vágólapra másolva!

A manchesteri repülőtér "valószínűleg ki fog fogyni az üzemanyagból" - írja a BBC a reptér szóvivőjére hivatkozva. A Telegraph szerint az üzemanyag-ellátás a reggeli órákban állt le, minőségi probléma volt ugyanis a közeli olajfinomítóból érkező, repüléshez használatos üzemanyaggal. A repülőtér készletei végül délután hat órakkor fogytak ki az újság szerint.

Az olajfinomító szóvivője szerint a termeléssel voltak problémáik, amelyeket próbálnak helyrehozni. Este hat után már újra is indították az üzemanyag-szállítást, de a tárolók megtöltéséhez idő kell, ezért a repülőgépek feltöltése csak a reggeli órákban kezdődhet meg.

A repülőtér kommunikációs igazgatója szerint az ellátási probléma miatt biztosra vehető, hogy a szerda esti, és a csütörtök reggeli járatok közül néhányat törölnek, vagy átirányítanak más repülőterekre. A repülőtér hárommillió liter üzemanyagot használ el naponta, és ez az első alkalom, hogy kifogynak a készletei.