Lövöldöző ölt meg egy embert Toronto leghíresebb plázájában

Vágólapra másolva!
A torontói Eaton Centerben, a turisták által is kedvelt belvárosi bevásárlóközpontban tört ki lövöldözés. Az ismeretlen támadó - akit eddig nem találtak meg a rendőrök - megölt egy embert, hét másikat pedig megsebesített. A pánikban menekülők átgázoltak egy várandós nőn.
Vágólapra másolva!

Lövöldözött és egy embert megölt, hetet pedig megsebesített egy fegyveres támadó szombaton Toronto legforgalmasabb belvárosi bevásárlóközpontjában - közölte a kanadai rendőrség. A sebesültek közül ketten válságos állapotban vannak, köztük egy 13 éves fiú. A fegyveres a díszes bevásárlóközpont egy különösen zsúfolt, éttermi részén nyitott tüzet helyi idő szerint este fél hét körül, jelentette az AFP hírügynökség.

Az áldozat egy 25 éves férfi. "A sebeiből arra lehet következtetni, hogy kifejezetten ő volt a célpont. A többiek, akik megsérültek, csupán a közelében álltak" - nyilatkozta Bill Blair városi rendőrfőnök, aki minden szemtanút arra kért, hogy segítse a nyomozást.

A lövések hallatán az emberek fejvesztve menekültek a kijáratok felé. Egymást taposták és lökdösődtek, átgázoltak egy várandós asszonyon, akinél a pánikban megindult a szülés, jelenleg kórházban ápolják. A történtek miatt kiürítették a külföldi turisták körében is népszerű bevásárlóközpontot, és a környékbeli utcákat lezárták.

A támadót egyelőre nem fogták el. A rendőrség a térfigyelő kamerák felvételeit elemezve próbál fényt deríteni a tettes kilétére, de egyelőre azt sem tudja, hogy férfi vagy nő volt-e az illető.