Gránátot robbantottak egy szerbiai kávézóban, hárman meghaltak

Vágólapra másolva!
Három ember meghalt, nyolc pedig megsérült, amikor a bánáti Udvar településen egy kávézóban valaki felrobbantott egy kézigránátot. A bejáratnál történt dulakodás vezethetett a tragédiához.
Vágólapra másolva!

Legalább három személy szörnyethalt, nyolc pedig megsérült a bánáti Udvarban (Idvor) történt robbanásban. Hajnali fél három körül egy ismeretlen személy kézigránátot dobott a Dama kávézó vendégei közé - írja a Vajdaság Ma.

Állítólag a három halálos áldozat között van a kézigránát aktiválója is. Két embert, egy 1978-as és 1992-es születésűt a nagybecskereki kórházban ápolnak repeszek okozta sérülésekkel, állapotuk stabil. A többi sérültet Pancsovára és a belgrádi Klinikai Központba szállították. A helyszínelés még tart.

A B92 szerb rádió információi szerint legalább 150 ember tartózkodott a kávézóban a robbanás idején. A robbantás akkor történhetett, amikor a biztonsági őrök megpróbáltak egy négyfős, egy közeli településről származó társaságot megakadályozni a bejáratnál abban, hogy belépjenek. A kitört dulakodás után egyikük - meg nem erősített hírek szerint -, egy 34 éves férfi aktiválta a gránátot. A bátyja hiába próbálta megakadályozni, mindketten meghaltak a robbanásban. A harmadik áldozat kiléte egyelőre ismeretlen - írta honlapján a rádió.