Hazahozzák a sérült motorost Lengyelországból

2012.06.01. 14:17

Magyar mentők hozza haza Lengyelországból a múlt heti halálos motorsbaleset sérültjét. Az 58 éves nő már nem szorul kórházi ápolásra, egyből az otthonába viszik.

Magyar mentőszolgálat szállítja haza a lengyelországi motorbaleset magyar sérültjét - mondta pénteken az MTI-nek Marek Wierzba, a Nowy Targ-i szakkórház főigazgatója. A kórház szerint a magyar mentők péntek délelőtt érkeztek meg, hogy hazavigyék a beteget, akinek a jobb bokája kificamodott és összezúzódott, a csípőcsontja pedig megrepedt. Az igazgató kiemelte, hogy az 58 éves nő állapota nem súlyos, nem igényel orvosi beavatkozást, de sérüléseire való tekintettel fekvő helyzetben viszik mentőautóval Magyarországra, ahol a továbbiakban rehabilitációs és gyógyszeres kezelést igényel. A beteget nem kórházba, hanem közvetlenül otthonába szállítják.

A sérült biztosítója által szervezett betegszállítás további részleteiről a kórház nem nyilatkozott.

Vasárnap a Krakkó-Zakopane út dupla záróvonalas, egyenes szakaszán egy brit rendszámú, jobbkormányos Volkswagen Polo áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy szabályosan, egymás mögött haladó, Szlovákiába tartó tíztagú magyar motoros csoporttal. A balesetben három magyar állampolgár vesztette életét: egy házaspár a helyszínen, a harmadik áldozat kórházban halt meg.

A bíróság három hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a balesetet okozó lengyel sofőrt. A lengyel törvények értelmében a halálos kimenetelű közúti balesetet okozó vezetőre kiszabható büntetés maximális mértéke 8 év szabadságvesztés.

KAPCSOLÓDÓ CIKK