Meleg pornószínészt üldöznek a kanadai darabolós gyilkosságok miatt

Párizsba szökhetett az a kanadai férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölt egy embert, feldarabolta, majd végtagjait kanadai politikai pártoknak küldte el postán. A korábban meleg pornószínészként dolgozó férfit - aki videóra is vette és internetre is feltöltötte tettét, és aki korábban feltehetően macskákkal csinálta ugyanezt - egész Kanada keresi.

Valaki a múlt héten feltöltött a netre egy megrázó videófelvételt. Egy edmontoni, gore tartalommal (erőszakos, véres, gyakran súlyos sérüléseket, holttesteket ábrázoló képek, videók) foglalkozó honlapon megjelent, szerkesztett felvételen egy csuklyás alak egy másik, mezítelen embert szurkál jégvágóval, majd csonkít meg akkurátusan, illetve becstelenít meg. Az áldozat egy 20-30 év körüli ázsiai férfi, a szoba falán, ahol a felvétel készült, a Casablanca filmplakátja látható, a felvétel alá pedig valaki a New Order 1980-s évekbeli slágerét, a True Faith-t keverte.

Ez a dal szól Bret Easton Ellis Amerikai Pszicho című könyve filmváltozatának nyitójelenetében is. Az 1980-as évek anyagias, elidegenedett világát kifigurázó könyv egy jól menő brókerről szól, aki szexuális gyilkosságokban éli ki magát.

A "1 lunatic 1 ice pick" címmel futó videó feltöltőjéről és szereplőiről senki nem tudott semmit, egészen keddig. A videó miatt egyedül a kanadai tanúvonalon érkezett bejelentés vasárnap, de a hiányos információk miatt akkor nem indult eljárás. Annak a honlapnak az üzemeltetője, ahova a videót feltöltötték, kanadai lapoknak utóbb azt mondta, neki megrendezettnek tűnt az egész, egynek a több hasonló videó közül.

Kedden azonban több esemény is történt, ami új megvilágításba helyezte az esetet. Kedd dél körül szokatlan csomag érkezett postán a kormányzó kanadai konzervatív párt ottawai irodájába. Amikor a párt egyik alkalmazottja elkezdte kinyitni a véres dobozt, azonnal hívták a rendőrséget. A csomagban egy levágott emberi lábat találtak. A másik furcsa küldeményt az egyik postán foglalta le a rendőrség. Ebben a Montreal Gazette kanadai lap szerint az ellenzéki liberális pátnak címzett - csomagban egy levágott kéz volt.

Kedden, nem sokkal a becsomagolt láb felfedezése előtt a montreali rendőröknek is megrázó feladata akadt: egy fej és végtagok nélküli emberi torzót találtak egy szemétkupacra dobott bőröndben a város Snowden nevű negyedében. Az elsődleges vizsgálatok azt mutatták, hogy a testrészek összeillenek.

Forrás: www.luka-magnotta.com

Hamar lett gyanúsított is. A torzó fellelési helyének közelében egy kis lakást kutattak át a rendőrök. A lakásban nagyon büdös és egy véres ágy volt, a falon pedig egy Casablanca-poszter lógott. A rendőrség közölte, a lakás feltehetően bűncselekményt helyszíne volt. Lefoglaltak egy videofelvételt is. A rendőrség ugyan nem erősítette meg, de kanadai lapok szerint ez megegyezik az internetre feltöltött videóval.

"Mint a filmeken, mindig a csendes szomszéd az. A szokott klisé" - magyarázta az épület házmestere a Montreal Gazette-nek, amikor a lakás bérlőjéről kérdezték, akit mindenki csendes, magába forduló fickónak ismert. Pedig Luka Rocco Magnottának már volt dolga a rendőrséggel különböző lopási és csalási ügyekben, igaz, neve sokak számára más miatt volt ismert az interneten.

A magáról számtalan képet az internetre feltöltő 29 éves férfi az Ottawa Citizen szerint melegpornó-filmekben szerepelt, és sztriptíztáncos volt, de hírhedtséget a neki tulajdonított állatkínzós videók révén szerzett. Sokan csak úgy emlegették, mint a "cicaporszívózós" fickót, azután a video után, amelyen egy csuklyás férfi macskákat pusztított el úgy, hogy zacskóba tette őket, majd porszívóval kiszívta a levegőt. Fényképek exif-adatai alapján azonosította be őt az internetes közösség, és más hasonló kegyetlenkedő videókat is tulajdonítottak neki. Egy időben 5000 dollár jutalmat ajánlott fel egy állatvédő csoport annak, aki eléri, hogy bíróság elé kerüljön.

Más pletykák is terjednek róla, például hogy egy időben együtt járt Kanada leghírhedtebb szexuális sorozatgyilkosával, az 1990-es években három tizenéves lány - köztük saját testvére - megölése miatt 12 év börtönre ítélt kanadai Karla Homolkával.

A rendőrség csütörtökön közölte, hogy emberöléssel és emberi holttest meggyalázásával gyanúsítják Magnottát, aki ellen nemzetközi körözést adtak ki. A rendőrök szerint május 25-én követte el a bűntettet. Az Interpol honlapján csütörtök délután címlapon, vörös figyelmeztetéssel jelent meg a férfi képe és adatai, például többek között különböző általa használt nevek: Eric Clinton Newman, Vladimir Romanov. A kanadai rendőrség azt feltételezi, hogy a férfi Párizsba szökött.

KAPCSOLÓDÓ CIKK