92 éves sofőr vezette törökországi buszbalesetet okozó autót

Vágólapra másolva!
Még ketten vannak kórházban a törökországi buszbaleset magyar sérültjei közül, további hat embert pedig kiengedtek péntek délelőtt. A vétkes autót egy 1920-as születésű férfi vezette.
Vágólapra másolva!

Még ketten vannak kórházban a törökországi buszbaleset magyar sérültjei közül, további hat embert pedig kiengedtek péntek délelőtt a magyarokat szállító turistabusz csütörtöki, törökországi balesetében könnyebben megsérült utasok közül. Tíz utast már csütörtök este hazaengedtek.

Kiss Gábor isztambuli főkonzul pénteken az MTI-nek telefonon elmondta, a még kórházban lévő turisták közül az egyiket az arcán keletkezett sérülések következtében fennálló fertőzésveszély miatt tartják benn, a másikat azért, mert vérömleny keletkezett a szeme körül. A főkonzul hozzátette: személyesen is felvette a kapcsolatot a két sérülttel, akik elégedettek az ellátással, és a körülményekhez képest jókedvűek.

A Haris Travel magyar utazási iroda 34 embert szállító autóbusza csütörtökön a délnyugat-törökországi Bodrum közelében összeütközött egy török személygépkocsival. A buszon 30 magyar turista és 4 főnyi török kiszolgáló személyzet utazott. A balesetet a török gépkocsi okozta, amely a busz oldalának ütközött. A busz nem borult fel. A magyar sérülteket két bodrumi kórházba szállították. A korábbi tájékoztatástól eltérően nem hét, hanem nyolc magyar töltötte a péntekre virradó éjszakát kórházban.

A főkonzul pénteken elmondta, az a tíz fő, aki a balesetben nem sérült meg, biztosan folytatni kívánja a törökországi kirándulást, míg a kórházból kiengedett turistákkal még egyeztetnek erről. Azokat, akik úgy döntenek, előbb befejezik nyaralásukat, egy kusadasi szállodában szállásolják el. Ők június 4-én a török légitársaság Isztambulból induló járatával térnek haza Budapestre.

A balesetet okozó gépkocsi sofőrjét, egy török állampolgárt, súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Állapotáról a magyar főkonzul nem tudott további információval szolgálni, mint mondta, annyi ismeretes, hogy idős - 1920-as születésű - személyről van szó.