Magyarok sérültek meg egy törökországi buszbalesetben

Vágólapra másolva!
Tizenheten könnyebb sérülést szenvedtek egy törökországi buszbalesetben, miután egy magyar turistákat szállító busz összeütközött egy személygépkocsival. Két magyar turistát benntartanak a kórházban megfigyelésre.
Vágólapra másolva!

Magyarok sérültek meg egy csütörtök délutáni törökországi buszbalesetben - közölte csütörtök esti híradójában az RTL Klub. A tévécsatorna szerint a 32 magyar és két török állampolgárt szállító autóbusz szabályosan közlekedett, amikor egy autó ütközött vele. Kiss Gábor isztambuli főkonzul azt mondta, a Haris Travel magyar utazási iroda autóbusza a délnyugat-törökországi Bodrum közelében összeütközött egy török személygépkocsival.

A buszon 30 magyar turista és 4 fős török kiszolgáló személyzet utazott. A balesetet a török gépkocsi okozta, amely a busz oldalának ütközött. Az RTL Klub korábban arról számolt be, hogy felborult a busz, de a konzul szerint ez nem történt meg. A balesetnek a magyar utasok közül 17 könnyebb sérültje van, őket két bodrumi kórházba szállították a konzul szerint. Az egyikben 10, a másikban 7 sérültet részesítettek orvosi ellátásban. A főkonzul szerint az első kórházba szállított 10 magyar turistát este már ki is engedték. A másik kórházban tartott 7 sérültet elővigyázatosságból csütörtök éjszaka még benttartják, közülük hatot péntek délelőtt valószínűleg kiengednek - tette hozzá.

A főkonzul szerint felvették a kapcsolatot az utazást szervező irodával. Az iroda képviselői elmondták, hogy az útból még három nap lett volna hátra. A csoport tagjai közül többen közölték, hogy a történtek ellenére folytatni kívánják az útjukat, az ő számukra biztosítják a szükséges járművet. Néhányan ugyanakkor jelezték, hogy haza kívánnak utazni, esetükben a biztosító gondoskodik a hazautazásról. A gépkocsi utasa, egy török állampolgár, súlyos sérüléseket szenvedett, őt egy izmíri kórházba szállították.

A csatornának nyilatkozott a magyarokat kiutaztató cég vezetője. Haris Ernő elmondta, egy török autós nem adott elsőbbséget a busznak, ez okozta a balesetet. Hozzátette, az utasoknak volt biztosításuk.