Akna ölt meg egy családot Szíriában

Vágólapra másolva!
Kilencen haltak meg, köztük négy nő és két gyerek, amikor a kormányerők kilőttek egy aknát Szíria északi részén. A tavaly március óta zajló szíriai kormányellenes megmozdulások alatt jogvédők szerint eddig már több mint 11 100 ember veszítette életét, többségükben civilek.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb tíz civil, köztük egy család kilenc tagja veszítette életét kedd hajnalban az észak-szíriai Idlíb tartományban, amikor felrobbant a kormánycsapatok által kilőtt akna - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH). A nagy-britanniai székhelyű szervezet értesülése szerint a lövedék egy Dzsiszr-es-Sugúr városhoz közeli településen élő család házát találta el. Kilencen haltak meg, köztük négy nő és két gyerek. Többen megsebesültek, közülük néhánynak válságos az állapota.

Hétfőn legkevesebb 27-en estek az erőszak áldozatául Szíriában az érvényben lévő tűzszünet ellenére. Közülük mintegy húszan - többségükben a biztonsági erők tagjai - Idlíb városában veszítették életüket. Idlíbben két ENSZ-megfigyelő teljesít szolgálatot, feladatuk az április 12-én életbe lépett tűzszünet ellenőrzése.

A Kofi Annan volt ENSZ-főtitkár, az ENSZ és az Arab Liga szíriai különmegbízottja által kidolgozott béketerv értelmében összesen 30 fegyvertelen megfigyelő tartózkodik Szíriában, hat a dél-szíriai Deraa és a közép-szíriai Hama és Homsz városában. Damaszkuszban 22 megfigyelő teljesít szolgálatot.

A tavaly március óta zajló szíriai kormányellenes megmozdulások során az OSDH adatai szerint eddig már több mint 11 100 ember veszítette életét, többségükben civilek.