Rendezte adótartozását Paul Hogan

Vágólapra másolva!
Megegyezett az adóhatósággal Paul Hogan ausztrál színész, a Crocodile Dundee-filmek főszereplője, akin nyolc éve követeltek 150 millió ausztrál dollárt. Állítólag a filmjei bevételét próbálta meg eltitkolni.
Vágólapra másolva!

Rendezte nyolc éve tartó adósságvitáját az ausztrál hatóságokkal Paul Hogan, a Crocodile Dundee című világsikerű filmek sztárja. A színész kedden közleményben jelentette be, hogy ő és üzlettársa-barátja, John Cornell megegyezett az adóhatósággal egy bizonyos összeg kifizetéséről, amivel lezárul az adóvita. A vitát egy mediátor, egy egykori bíró segített rendezni az ausztrál sajtó információi szerint.

Hogan nem árulta el, hogy mennyit fizetnek az adóhivatalnak, csak azt tudni, hogy a hatóságok 150 millió ausztrál dollárt (33 milliárd forint) követeltek rajta be nem fizetett adó és bírság címén 20 évre visszamenőleg. A hivatal azzal vádolta a színészt, hogy offshore-számlák szövevényének segítségével eltitkolta világszerte sikeres filmjeinek valós bevételét az ausztrál adóhatóság elől.

A színészt az ausztrál hatóságok letartóztatták 2010-ben, amikor visszatért Ausztráliába édesanyja temetésére, és két hétig nem is engedték vissza Los Angeles-i otthonába.

A Crocodile Dundee-filmek, amelyekből az első 1986-ban készült, a legsikeresebb ausztrál filmes produkciók közé tartoznak. Az első Crocodile Dundee-rész egy New York-i riporternő és egy, az ausztrál vadonban élő férfi románcáról szólt - kevesebb, mint tíz millió dollárból készült el, de a premierje után 175 millió dollár bevételt hozott csak az Egyesült Államokban. Ezzel egyből az 1986-os év második legnépszerűbb filmje lett - rögtön a Top Gun után -, de Ausztráliában is 50 millió dollárt hozott, világszerte pedig összesen mintegy 325 millió dollárt.

A most 72 éves színész volt ez egyik forgatókönyvíró, és miután elkészült a film, feleségül vette a női főszereplőt, Linda Kozlowskit. A film második része 1988-ban készült el: ez valamivel kisebb, de így is óriási sikert aratott világszerte. A harmadik rész 2001-ben jött ki, de megbukott.