Kamu képekkel igazolta az uniós beruházást a román polgármester

Vágólapra másolva!
Számítógépes fotótrükkel próbálta igazolni egy román polgármester, hogy elkészült a tízhektáros strandfürdő, és erre költötte a félmilliárd forintnyi európai uniós támogatást - írja az austriantimes.at című osztrák honlap. A polgármestert a román idegenforgalmi minisztérium leplezte le, és kiderítette, hogy a strand meg sem nyílt, az épületeket fel sem újították. A polgármester szerint semmi helytelen dolgot nem tett.
Vágólapra másolva!

Dorel Talpos, a romániai Bihar megyei Margitta polgármestere elkészültnek jelentette az uniós támogatással épült strandot, és a beszámolójában kristálytiszta vizű medencében mosolygó úszókat, fürdőzőket csatolt a fényképeken.

Beszámolójában agyondicsérte a felújított fedett uszodát, a strand parkolóját, sportpályáit és a csatornahálózatot. A beruházásra korábban nagyjából félmilliárd forintnak megfelelő összeget nyert, és azt kellett igazolnia, hogy megfelelően költötte el a pénzt.

A román idegenforgalmi minisztériumban azonban gyanúsnak találták a fotókat a túl szikrázó napsütés és a víz csillogása miatt - írja az austriantimes.at című osztrák honlap. A vizsgálat ezután kiderítette, hogy a strand meg sem nyílt, a vízvezetékek nincsenek bekötve, az öltözőknek nevezett épületek omladoznak, illemhely pedig nincs a tízhektáros területen. A polgármester az újság szerint tagadja, hogy bármilyen helytelen dolgot tett volna.