Életben vannak a Szíriában elrabolt magyarok

Vágólapra másolva!
A terrorelhárítás információi szerint jelen pillanatban nem fenyegeti életveszély a Szíriában szombatra virradóra elrabolt két magyar állampolgárt - közölte a Miniszterelnökség.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor utasítására a Külügyminisztérium, a damaszkuszi magyar nagykövetség és a Terrorelhárítási Központ éjjel-nappal dolgozik azon, hogy a Szíriában elrabolt két magyar ügye mielőbb megnyugtatóan rendeződjön - írja a Miniszterelnökség vasárnapi közleménye. A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a Miniszterelnökség azt közölte, hogy a szombatra virradó éjszakán a rablótámadás Szíria észak-keleti részén, egy cég telephelyén történt. A fegyveresek a rablás után találtak rá a magyarokra, akiket magukkal hurcoltak. Azt lehet feltételezni, hogy életüket ebben a pillanatban nem fenyegeti közvetlen veszély, a Terrorelhárítási Központnak konkrét értesülése is van arról, hogy a túszok életben vannak - írja a közlemény.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy mit keresett a két magyar állampolgár Szíriában. Azt ugyanakkor tudni lehet, hogy Szíriában a biztonsági helyzet jelenleg rendkívül rossz, és a külföldiek nincsenek biztonságban az országban. Az arab tavasz tavaly kezdődött forrongásai év végére polgárháborús helyzetté alakultak, a harcok pedig az elmúlt hónapokban a főváros, Damaszkusz egyes részeit is elérték, márciusban a magyar nagykövetség közelében is gránátok záporoztak. A kormányerők az ország nyugati részén véres harcokat vívnak a felkelőkkel, de a robbantások, terrortámadások is egyre gyakoribbak.