Zöld felhők miatt pánikoltak a moszkvaiak

Vágólapra másolva!
Az orosz főváros lakói a katasztrófavédelmet riasztották, mert azt hitték, hogy egy vegyi üzemből került a levegőbe káros anyag. A felhők a hirtelen jött melegtől virágzásba borult fák miatt lettek zöldek.
Vágólapra másolva!

Zöld színű felhők okoztak csütörtökön riadalmat Moszkvában, de hamar kiderült, hogy csak a szálló virágpor színezte be őket. Az orosz főváros délnyugati részén komoly vihart észleltek, amely erős széllel és a zöld színű felhőzetből hulló esővel járt. Az ott készült, és az internetre felkerült fotókon jól látható, hogy a gépkocsikat zöldes por borította be. A zöld felhők délnyugatról továbbvonulva riadalmat keltettek a főváros északnyugati-nyugati részén is.

A moszkvaiak a furcsa jelenség miatt a katasztrófavédelemhez fordultak, attól tartva, hogy valamelyik vegyi üzemből kerülhetett a levegőbe káros anyag. A hatóságok azzal nyugtatták meg a lakosságot, hogy a hirtelen jött nyárias melegben intenzív virágzásba borult fákról, bokrokról kerülhetett a levegőbe a zöld virágportömeg, amely a felhőket is megfestette. Hasonló jelenségről számoltak be a Moszkvától 185 kilométerre levő Tulában is. Ott is rengetegen fordultak a katasztrófavédelem központjához, mert zöld színű szennyezés lepte el az ablakokat, autókat.