Szaúd-Arábiába toloncolta Pakisztán bin Laden családját

Vágólapra másolva!
A "bin Laden-fejezet" lezárulását várja Pakisztán attól, hogy péntek hajnalban kitoloncolták az országból a tavaly meggyilkolt terroristavezér családját. A három özvegy és 11 gyereke Szaúd-Arábiában élnek majd.
Vágólapra másolva!

Szaúd-Arábiába toloncolta a pakisztáni kormány a meggyilkolt terrorista vezér, Oszama bin Laden családját.

A pakisztáni kormány helyi idő szerint péntek hajnalban hivatalos nyilatkozatban közölte, hogy az al-Kaida korábbi vezetőjének három felesége és gyermekei Szaúd-Arábiába távoztak. Szaúd-Arábiát a közlemény szerint a család választotta.

Egy amerikai kommandó 2011. május 2-án egy pakisztáni rajtaütés során végzett Oszama bin Ladennel. Holttestét az amerikaiak magukkal vitték, majd később a tengerben süllyesztették el.

A terroristavezér családját - három özvegyét és tizenegy gyerekét - a pakisztáni hatóságok rögtön a rajtaütés után őrizetbe vették.

A terroristavezér családtagjainak a BBC tudósítása szerint azért kell elhagyniuk az iszalamabádi villát, ahol eddig fogva tartották őket, mert lejárt a Pakisztánban illegálisan tartózkodókra kivethető 45 napos elzárás időtartama.

A három nő és a gyerekek a tudósítás szerint szigorú biztonsági intézkedések közepette, egy fehér kisbusszal hagyták el az épületet, a beszálláskor a rendőrség egy lepedővel takarta el a média elől családtagokat.

Pakisztán a BBC tudósítója szerint reméli, hogy a család távozásával lezárulhat az országban a "bin Laden-fejezet".