Harcba szállt a kutyájára lecsapó sassal egy brit nő

szirti sas, Aquila chrysaetos,
Vágólapra másolva!
Kutyát akart elragadni egy szirti sas Spanyolországban. A ragadozó madárral szembeszállt a kutya gazdája, egy brit nő, de a sas nem tágított. A nő maga is megsebesült a harcban.
Vágólapra másolva!

Sasmadár próbálta meg elragadni egy brit nő kutyáját a spanyolországi Costa del Sol feletti hegyekben. A 43 éves nő egy turistaösvényen sétáltatta Jack Russel-terrierjeit, amikor az egyikre lecsapott a nagytestű ragadozó.

"Hirtelen csapott le az ösvényre ez a hatalmas madár. Az egyik karmát az orrába mélyesztette, a másikkal a nyakát markolta meg, és már azt hittem vége is a kutyának, de egy pillanatra megtorpant (a madár), és akkor nekiestem" - idézte a Telegraph brit lap a Spanyolországba kitelepült nőt.

Forrás: AFP/Cordier Sylvain
A kép illusztráció

A nő megragadta a madár szárnyát, és elkezdte lefeszegetni karmait a kutyáról. "Megfordult és belém csípett, de a kutyát elengedte." A sas azonban nem tágított, még vagy húszszor rájuk csapott, miközben a nő és két kutyája menedéket keresve menekült. "Szürreális és ijesztő volt" - mondta a nő.

A gazda tele lett karmolásokkal, Kora nevű kutyája pedig az orrán sérült meg. A madarat szirti sasként azonosították. A nő szerint bőrszíj és csengők lógtak rajta, ami arra utalt, hogy fogságból szökött meg. "Úgy tűnt, nem fél az emberektől. Gyönyörű és fenséges madár volt, de meg kell akadályozni, hogy valakinek a kedvencét elragadja" - mondta a nő, aki a helyi rendőrséget is értesítette az esetről.