Obama újabb két testőre távozik a prostituáltak miatt

Vágólapra másolva!
Felmondott a kolumbiai prostituáltbotrányban érintett két újabb amerikai titkosszolgálati ügynök, egyik társukat pedig elbocsátják - közölte Paul Morrissey, az amerikai elnök biztonságáért felelős titkosszolgálat, a Secret Service helyettes főnöke. Eddig kilenc testőr veszítette el az állását, miután kiderült, hogy prostituáltakkal szórakoztak, miközben Barack Obama kolumbiai látogatását készítették elő.
Vágólapra másolva!

Miután kiderült, hogy prostituáltakkal szórakoztak Kolumbiában, két újabb amerikai ügynök mondott fel az amerikai elnök biztonságáért felelős titkosszolgálatnál - közölte Paul Morrissey, a Secret Service helyettes főnöke. Két másik alkalmazottat felmentettek minden súlyos vétség vádja alól, de "adminisztratív intézkedésekre" számíthatnak.

Eddig a Secret Service kilenc ügynöke veszítette el állását vagy mondott fel a történtek után. Az amerikai hadsereg tizenegy és az elnök biztonságáért felelős Secret Service tizenkét tagja ellen folyik vizsgálat, mert kiderült, hogy a kolumbiai Cartagenában az Amerikai Államok Szervezetének hatodik csúcstalálkozója előtt, április 12-én felvittek huszonegy prostituáltat a szállodai szobájukba, miközben Barack Obama látogatásának biztosítását készítették elő.

Paul Morrissay hangsúlyozta: a Secret Service "nem habozik meghozni a megfelelő intézkedéseket, ha bármelyik alkalmazottjáról újabb információk merülnek fel". Obama kedden "kreténeknek" nevezte a prostituáltakkal kapcsolatot létesítő Secret Service-ügynököket, viszont dicsérte az elitalakulat szaktudását. "Ezek a srácok a Secret Service-nél valóban hihetetlenül jó munkát végeznek. Vigyáznak rám és a lányainkra"- jelentette ki az elnök egy televíziós adás felvételekor az észak-karolinai Chapel Hillben, ahol diákok előtt mondott beszédet.