Focilabdát sodort el a cunami Japánban, most került elő Alaszkában

Vágólapra másolva!
Visszakapja a tavalyi cunamiban elveszett labdáját egy japán diák. A labdára egy alaszkai házaspár talált rá több mint egy évvel a katasztrófa után.
Vágólapra másolva!

Alaszkánál bukkant fel egy futball-labda, amelyet tavaly sodort el a Japán partjainál pusztító cunami. Egy 16 éves japán fiú, Miszaki Murakami neve szerepelt rajta.

A fiú Rikuzen-takata városában él, ahol komoly pusztítást végzett a cunami. A katasztrófa napján beteg volt, ezért nem ment iskolába. Bár az otthonát elmosta a víz, neki sikerült elmenekülnie a földrengést követő szökőár elől.

A hosszú utat megtett labdát David Baxter találta meg az alaszkai Middleton szigeten, a parton. A férfi japán származású felesége fordította le neki a feliratot, így derült ki az iskola neve, ahová a 16 éves fiú járt. Miszaki Murakami a labdát még 2005-ben kapta az osztálytársaitól. Baxterék most azt ígérik, visszaküldik neki a labdát.

Az alaszkai házaspár egy röplabdát is talált, a tulajdonosának kilétét azonban még nem tudták kideríteni.

A kanadai partoknál a múlt hónapban egy halászhajó bukkant fel, amelyet szintén a tavalyi cunami sodort el Hokkaido szigete mellől. Az amerikai parti őrség végül elsüllyesztette a szellemhajót, miután a tulajdonosa lemondott róla.