Tíz tonna robbanóanyaggal akartak robbantani Kabulban

Vágólapra másolva!
Robbantásos merényletre készülő csoportot lepleztek le Kabulban. Az öt férfi tíz tonna robbanóanyaggal akart több merényletet elkövetni az afgán fővárosban a hatóságok szerint.
Vágólapra másolva!

Tíz tonna robbanószert foglaltak le attól az ötfős fegyveres csoporttól az afganisztáni Kabulban, akik a helyi hatóságok szerit egy újabb nagyszabású támadást terveztek a városban - jelentette a BBC brit közszolgálati csatorna internetes hírportálja. A férfiak a hatóságok szerint a Hakkani-hálózathoz tartoztak, és arra készültek, hogy megöljék Mohammed Khalilit, Afganisztán második alelnökét.

Találtak egy videofelvételt is, amely az általuk tervezett támadás részleteit tartalmazta. Eszerint az afgán főváros zsúfolt csomópontjain akartak több robbantást elkövetni, krumplit szállító teherautókba rejtett pokolgépekkel. "Ha felhasználták volna az összes robbanóanyagot, akkor hatalmas vérfürdő lett volna" - idézte a BBC az afgán nemzetbiztonsági hivatal egyik szóvivőjét.

A letartóztatott férfiak közül hárman pakisztániak, ketten afgánok. A múlt héten 51 ember vesztette életét egy Kabul és más városok ellen elkövetett összehangolt támadássorozatban.