Ötven kiránduló sérült meg egy buszbalesetben Lengyelországban

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vették Lengyelországban annak a pótkocsis teherautónak a sofőrjét, aki nem tartotta be a pihenőidőt, és összeütközött a Jehova tanúinak kirándulóbuszával. A balesetben ötvenen megsérültek, közülük tízen súlyosan.
Vágólapra másolva!

Turistabusz és teherautó ütközött össze a lengyel Tengermelléken szombaton, a balesetben ötven személy sérült meg, köztük tízen súlyosan. Az orvosok még harcolnak a buszsofőr életéért.

A rendőrség szerint a kőzetet szállító, pótkocsis tehergépkocsi 25 éves sofőrjének péntek óta kétnapos pihenőszünetet kellett volna tartania, és a korábbi napokban is kétszer hosszabbította meg a munkaidejét. Kihallgatása után őrizetbe vették - írta a Gazeta Wyborcza napilap online kiadása. A helyi hatóságok szerint a busszal egy vallási közösség, valószínűleg a Jehova tanúinak csaknem hatvanfős csoportja utazott, köztük több gyerek is.

A lengyel egészségügyi miniszter is megjelent a helyszínen, és a helyi vajdával közösen irányította a mentőakciót. A tűzoltóság szerint a sérültek többségét ki kellett vágni a roncsokból.