Milliós értékű kaviárt zabált be az evőbajnok

Vágólapra másolva!
Kaviárevő versenyt rendezett egy moszkvai étterem. A győztes kevesebb mint másfél perc alatt kanalazott be fél kilogramm kaviárt. Több mint egymillió forintot gyűrt magába.
Vágólapra másolva!

Egy 49 éves moszkvai férfi nyerte meg egy első ízben megrendezett feketekaviár-evő bajnokságot Moszkvában. Alig 90 másodperc alatt fél kilogrammnyi, a nemzetközi piacon 5000 dollárt (1,13 millió forintot) kóstáló kaviárt evett meg.

A tizenkét versenyzőt sorshúzáson választották ki a péntek esti versenyre. Mindenki kapott egy igen drága, tokhalkaviárral teli tálat, és kanállal estek neki a csemegének. A győztes 1 perc 26 másodperc alatt végzett a fél kilogramm kaviárral, amiért 10 ezer rubel (76 300 forint), és több üveg kaviár ütötte a markát.

"Texasban hotdog- vagy hamburgerevő versenyeket szerveznek. Moszkvában kaviárt esznek" - közölte a versenyt szervező elegáns étterem, az Appartment. A vendéglátóhely 2 millió rubelt (15,26 millió forintot) költött a rendezvényre.

Moszkvában az idén is több a milliárdos, mint New Yorkban vagy Londonban, 78 szupergazdag összesen 334 milliárd dolláros (75 293,62 milliárd forint) vagyonnal rendelkezik a Forbes magazin szerint.