Két vonat összeütközött Amszterdamban

Vágólapra másolva!
Amszterdam belvárosában szombat este összeütközött két személyszállító vonat, a balesetben több mint százan megsérültek, de senki nem halt meg. Egyelőre nem tudni, hogy hogyan került ugyanarra a vágányra két, egymással szemben közlekedő személyvonat.
Vágólapra másolva!

A holland vasúttársaság jelentése szerint Amszterdam központjában, a Westerparknál kevéssel 18 óra után történt a baleset. Egy gyorsvonat és egy helyi szerelvény ütközött össze, a szerencsétlenség oka egyelőre nem ismert. Nem tudni, hogyan került ugyanarra a vágányra két, egymással szemben közlekedő személyvonat. A baleset miatt a környéken leállt a közúti forgalom is.

Ed Kraszewshki rendőrségi szóvivő szerint a sérültek száma meghaladja a 120-at. Közülük 70 ember könnyű, 51 pedig súlyos vagy nagyon súlyos sérüléseket szenvedett. Csonttörésekről, nyaki sérülésekről és zúzódásokról érkeztek jelentések.

Forrás: AFP

Helyszíni tudósítások szerint a baleset után sérültek sokasága várt arra, hogy mentőautó kórházba vigye őket, miközben rendőr- és tűzoltóautók is voltak a helyszínen, ráadásul a mentésben egy helikopter is részt vett. Egy amszterdami internetes lap olyan képeket tett fel a honlapjára, amelyeken az látszik, hogy frontálisan ütköztek a vonatok.