Egymás után akarja fellőni műholdjait Észak-Korea

Vágólapra másolva!
Az észak-koreai űrtechnológiai bizottság szerint az ország ellesz az amerikai élelmiszersegély nélkül is, és mivel népe élvezi a szocializmus adta előnyöket, többé nincs szüksége arra sem, hogy szorosabbra fogja a nadrágszíjat.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok, Dél-Korea és Japán ellenséges magatartása ellenére Észak-Korea folytatni fogja a műholdak felbocsátását - közölte pénteken az észak-koreai űrtechnológiai bizottság. Az észak-koreai hírügynökség által idézett közleményében a testület bírálta Washingtont és Szöult, amiért nagy hatótávolságú rakétakísérletnek nevezték az április 13-i műholdfelbocsátást.

Észak-Korea minden rendelkezésére álló eszközzel megvédi saját szuverenitását és méltóságát, és egymás után fogja felbocsátani műholdjait a gazdasági fejlődés érdekében - közli a testület.

A bizottság szerint az ország ellesz az amerikai élelmiszersegély nélkül is, és mivel népe élvezi a szocializmus adta előnyöket, többé nincs szüksége arra sem, hogy szorosabbra fogja a nadrágszíjat.

A múlt pénteken Észak-Korea elindított egy rakétát, amellyel állítása szerint egy Földet megfigyelő műhold pályára állítása lett volna a célja, a manőver azonban indítás után kudarcot vallott.