Ájult pilóta körözött a Mexikói-öböl felett

Vágólapra másolva!
Feltehetően elájult a pilótája annak a kisgépnek, amely órákon át körbe-körbe repült a Mexikói-öböl felett. A Cessnából valószínűleg kifogyott az üzemanyag, európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a vízbe esett, a gépet figyelő vadászpilóták szerint puhán landolt a hullámokon.
Vágólapra másolva!

A vízbe zuhant az a magánrepülő, amely órákon át irányíthatatlanul körözött a Mexikói-öböl felett. A Cessna 421-es pilótájával helyi idő szerint reggel 9 órakor szűnt meg a rádiókapcsolat, feltehetően elvesztette az eszméletét. Az amerikai parti őrség F-15-ösöket küldött, hogy ellenőrizzék a gépet, és több helikoptert, repülőt és hajót is készenlétbe helyezett a mentőakcióhoz - jelentette az NBC amerikai hírcsatorna internetes hírportálja.

A CNN szerint az F-15-ösök pilótái arról számoltak be, hogy a gép ablakai befagytak vagy bepárásodtak, és a pilóta nem reagált rádiós hívásaikra. A vadászgépek a levegőből nézték végig, amint a kisgép lezuhant. A pilóták szerint a gép láthatóan érintetlenül úszta meg a vízbe esést, puhán érkezett a hullámokra, a gép farka kilóg a vízből. A helyszínre várhatóan órákon belül odaér egy mentőhelikopter és a parti őrség egyik hajója.

A repülő a louisianai Slidellből szállt fel, és a floridai Bradentonban (más források szerint az ugyancsak floridai Sarasotában) kellett volna leszállnia helyi idő szerint délelőtt 11 óra előtt. A gépen azonban körülbelül félúton valami történhetett, legalábbis a légiforgalom-irányítók radarjain azt észlelték, amint egyszer csak elkezdett köröket leírni, és lassan sodródott Florida felé.

A hatóságok szerint a gép fedélzetén feltehetően csak a pilóta tartózkodott. A Cessna 8500 méteres magasságból esett a tengerbe, helyi idő szerint nem sokkal déli tizenkét óra előtt (európai idő szerint este hét óra előtt), miután kifogyott belőle az üzemanyag.