15 évig csicskáztattak egy brit férfit

Vágólapra másolva!
Éheztették, verték és hajszolták munkásaikat egy brit család tagjai, akik éveken át fizetés nélkül dolgoztattak embereket Nagy-Britannia több városában.
Vágólapra másolva!

Egy héttagú családot állítottak bíróság elé Nagy-Britanniában, a család tagjai az elmúlt években hajléktalanokat csicskaként dolgoztattak családi vállalkozásukban - közölte a brit Sun internetes kiadása. Az egyik áldozatuk a bíróságon azt mondta, hogy 15 évig élt rabszolgaként a család fogságában, de egy másik áldozat szerint is legalább hét évig tartották fogságban, volt olyan áldozat is, aki arról beszélt, hogy törött lábbal is dolgoznia kellett.

A család az áldozatok beszámolója szerint hajléktalanszállókon élő embereknek ajánlott munkát, akik a család építőipari vállalkozásában sokszor napi 19 órát dolgoztak fizetés nélkül.

A vád szerint a család tagjai verték a munkásokat, akik alig kaptak enni, a fejüket kopaszra borotválták, és igyekeztek őket lelkileg is megtörni, az egyik áldozat szerint lakhelyük egy koncentrációs táborra emlékeztetett, és hetente csak egyszer fürödhettek. A Sun szerint a család lakókocsikkal járta az országot, és több városban is ingyen dolgoztattak embereket.