Bocsánatot kért népétől az elefántokat hajkurászó spanyol király

Vágólapra másolva!
Csipőműtétje után kiengedték a kórházból I. János Károly spanyol királyt szerdán. A király még szombaton esett el egy botswanai elefántvadászaton. A kórházből távozóban a király elnézést kért a spanyoloktól, hogy vadászni ment, miközben ők a gazdasági válsággal küzdenek.
Vágólapra másolva!

Bocsánatot kért a spanyol emberektől I. János Károly spanyol király, amiért Afrikában vadászott, miközben az ország lakói a gazdasági válsággal küzdenek. A spanyol király botswanai útját többen is kritizálták Spanyolországban, miután múlt hét szombaton eltörte a csipőjét egy vadászaton. A 74 éves I. János Károly a BBC szerint egy lépcsőn esett el, a balesete után pedig egy privát repülőn szállították Madridba.

"Nagyon sajnálom, hibáztam, többet nem fog előfordulni" - mondta a király, miután szerdán kiengedték egy madridi kórházból. A király a spanyol média szerint elefántokra vadászott Botswanában, az értesülést azonban a spanyol királyi ház egyelőre nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

A király szafarija után több spanyol lap is olyan fotókat hozott nyilvánosságra, amelyen I. János Károly látható egy 2006-os elefántvadászaton. A fotók és az újabb vadászat hírére többen is úgy vélekednek, hogy a királynak le kéne mondani a Természetvédelmi Világalapnál betöltött tiszteletbeli elnöki pozíciójáról. Spanyolország az eurózóna negyedik legnagyobb gazdasága, ahol a munkanélküliség jelenleg eléri az aktív korú lakosság 23 százalékát. Az előrejelzések szerint a spanyol gazdaság idén újra recesszióba fordulhat.