Közelről és három fegyverrel végezték ki az öt macedónt

Vágólapra másolva!
A macedón rendőrség még nem tudja, kik hajtották végre a mészárlást a fővároshoz közeli tónál, ahol négy fiatal és a gyilkosság egy szemtanúja is meghalt. Annyi biztosnak látszik, hogy közelről, három irányból, három fegyverből kapták a golyót az áldozatok.
Vágólapra másolva!

Legalább három tettese lehetett a Szkopje mellett a múlt csütörtökön elkövetett ötös gyilkosságnak, de a macedón rendőrség még mindig nem tudja, hogy kik és miért ölték meg az áldozatokat egy tó mellett - adta hírül a belgrádi B92 rádió macedón belügyi forrásokra hivatkozva. A múlt héten a helyi média arról írt, hogy felsorakoztatták a négy fiatalt és közelről végeztek velük, az ötödik áldozat pedig azért vesztette életét, mert szemtanúja volt a mészárlásnak, de őt is észrevették.

Gordana Jankulovszka macedón belügyminiszter szerint a nagy erőkkel nyomozó rendőrség már jelentős eredményt ért el az ügy tisztázásában. Az áldozatok közül négyen 18 és 22 év közötti fiatalok voltak, és a tettesek agyonlőttek egy idősebb férfit is, aki feltehetően szemtanú volt. A belügyminiszter szerint a tetthelyen hagyott nyomoknak és egy szemtanú vallomásának köszönhetően sikerült eredményeket felmutatni. A szemtanú kilétét titokban tartják.

A belügyminiszter a sajtótájékoztatóján bemutatta egy bordó színű Opelnek a képét, amelyet a nyomozók szerint a gyilkosok használták. Csak annyit közölt a járműről, hogy a rendszáma hamis, és az autó külföldről került az országba.

A belgrádi Novosti napilap a nyomozó hatósághoz közel álló forrásokra hivatkozva arról adott hírt, hogy a tettesek legalább hárman vagy négyen lehettek, és az áldozatokat közelről, három irányból és három fegyverrel lőtték le.

A gyilkosság miatt növekedett a feszültség a macedón és albán lakosság között. Hétfő este ezren tüntettek Szkopjéban, a parlament épülete előtt, albánellenes dalokat énekelve. A résztvevők kövekkel dobálták az épületet, s több ablakot betörtek. A rendőrség feloszlatta a tüntetést - az összetűzésben öten megsebesültek - és tucatnyi embert őrizetbe vett.