Moszkvában összedőlt egy épülő ötemeletes ház

Vágólapra másolva!
Összedőlt egy ötemeletes, épülő ház Moszkvában hétfőn éjszaka, a helyén 2500 négyzetmétert borít be a tíz méter magas törmelékhalom. Munkások dolgoztak az épületen, az omlás miatt egyikük meghalt, kettőnek válságos az állapota.
Vágólapra másolva!

Összedőlt egy épülőfélben lévő ötemeletes ház keddre virradóra Moszkvában, a házomlásban egy ember meghalt és 11-en megsérültek - közölték a hatóságok. Az eset az orosz főváros déli részén történt, helyi idő szerint éjfél után körülbelül másfél órával.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának illetékese szerint egy födémet öntöttek be betonnal, és ekkor kártyavárként omlott össze az épület. Tíz méter magas, egymáshoz lapult födémekből álló romhalmaz maradt a helyén, a törmelék 2,5 ezer négyzetméteren terült el.

A házomláskor több, éjszakai műszakban dolgozó építőmunkás volt az épületben. Közülük 12-en megsérültek, és egyikük később a kórházban meghalt. Két embernek válságos az állapota.

Helyszíni jelentések szerint szerint 260 ember és 40 munkagép vesz részt a romok eltakarításában. Előtte keresőkutyákkal kutatták át a romokat.

Az Interfax hírügynökség úgy tudja, hogy az összedőlt irodaháznak nem volt építési engedélye. Ilja Gyeniszov, a rendkívüli helyezetek minisztériumának illetékese közölte, hogy az épület tulajdonosa meg sem jelent a helyszínen, ezért azt sem tudják pontosan, hogy a házomláskor hányan dolgoztak ott.