Takarógyár omlott munkásokra Indiában

Vágólapra másolva!
Mintegy kilencven ember dolgozott abban az indiai gyárban, amely vasárnap éjjel omlott össze. Többségüket már kimentették, de legalább húszan még a romok alatt várnak a mentőalakulatokra. Egy szemtanú szerint a kazán robbant fel.
Vágólapra másolva!

Mintegy húsz ember rekedhetett egy összedőlt takarógyár törmelékei alatt az indiai Dzsalandhár (Jalandhar) városában. A területet átvizsgáló mentőalakulatok eddig mintegy hatvan embert szabadítottak ki a romok alól - írja a brit BBC.

A rendőrség tájékoztatása szerint mintegy kilencven ember dolgozott a gyárban az összeomlás pillanatában, vasárnap éjfél körül. A mentésbe a tűzoltóság és a hadsereg egységei is bekapcsolódtak. A kimentett munkások azt mondták, hogy legalább húsz ember még mindig a törmelékek alatt van, néhányuknak a csontja is eltört. A mentőakció javában zajlik - közölte a városi rendőrség szóvivője.

Egyelőre nem tudni, hogy mitől omlott össze az épület, de egy szemtanú arról számolt be, hogy egy kazán robbant fel. 2010 novemberében 67 ember halt meg, amikor összeomlott egy ötemeletes épület az ország fővárosában, Delhiben. Azt a katasztrófát a silány építőmunka és illegális vízelvezetési megoldások okozták.