Rosszabbul van a koporsóból kimentett argentin baba

Vágólapra másolva!
Nagyon súlyos állapotban van az az argentin csecsemő, akiről több órával a holttá nyilvánítás után derült ki, hogy mégis életben van. A koraszülött babát több orvos is halottnak hitte, és csak anyja követelésére nyitották fel a koporsóját.
Vágólapra másolva!

Április 3-án született Argentínában az a kislány, akit szülei Luz Milagrosnak neveztek el, ami spanyolul varázslatos fényt jelent. A koraszülött baba azért kapta ezt a nevet, mert az orvosok először halottnak nyilvánították, és több órát töltött egy koporsóba zárva a halottasházban, mire felfedezték, hogy életben van.

A kórház igazgatója szerint több orvos is azt állapította meg a születéskor, hogy a csecsemő nem ad életjeleket, és a halottá nyilvánítás előtt egy ideig megfigyelés alatt is tartották. Ez után egy fakoporsóba tették, amelyet a halottasházban helyeztek el.

A CNN szerint több mint tíz óra telt el, mire kiderült, hogy a gyermek mégis életben van. Ezt úgy fedezték fel, hogy a csecsemő anyja ragaszkodott hozzá, hogy megnézze kislánya holttestét. Felfeszítették a leszögelt koporsót, és amikor az anya hozzáért, a baba felsírt.

A csecsemőt azóta antibiotikummal kezelik, és argentin sajtóhírek szerint az utóbbi napokban nagyon súlyos állapotban van. Az orvosok szerint olyan fertőzést kapott, amely veszélyezteti a veséje és az idegrendszere működését - közölte a CNN.

A holttá nyilvánítás miatt a kórházban vizsgálat indult, amelynek idejére minden érintett dolgozót felfüggesztettek.