Kivégzés áldozata lehetett öt macedón férfi

Vágólapra másolva!
Négy fiatal és egy középkorú férfi holttestét találták meg a Macedón főváros közelében egy mesterséges tónál. A rendőrség eddig semmit nem közölt a gyilkosságról, a helyi média szerint felsorakoztatták és lelőtték az áldozatokat.
Vágólapra másolva!

Férfi holttesteket találtak csütörtök este a macedón főváros közelében - közölte péntek reggel a helyi rendőrség. A holttesteket a Szkopjét elkerülő gyűrű mellett, egy mestersége tónál találták meg horgászok. Az eddigi információk szerint az öt áldozat közül négyen 18 és 20 év közöttiek, az ötödik férfi a negyvenes éveiben járhat - írja a Balkan Insight online oldala.

A macedón média szerint a négy fiatalt feltehetően felsorakoztatták a gyilkosság előtt, és lövésekkel kivégezték őket. Az idősebb áldozat fivére azt mondta a rendőrök szavait idézve, hogy a gyilkosok ismerhették a négy fiatalt, testvérének pedig vélhetően azért kellett meghalnia, mert szemtanúja volt a bűnténynek. A közelben két autót is találtak, nyitott ajtókkal. Egyesek tudni vélik, hogy a fiatalok helyi macedónok voltak, akikkel a népesség negyedét kivető albánok végeztek.

A gyilkosság hírére két közeli falu, Smiljkovic és Cresevo lakói tiltakozásul lezárták a tó melletti főutat, illetve útzárral követelték a tettesek mielőbbi felkutatását. A rendőrség részleteket továbbra sem közöl a történtekről, és nem erősítette meg a híradásokban megjelent információkat sem. Lezárták a környéket, és rendőrség folytatja a helyszínelést.